לקציצות
- 250 גר' חזה עוף טחון
- 250 גר' בקר רזה טחון
- 1 יח' בצל בינוני חתוך דק
- 3 שיני שום כתושות
- ½ חבילת מנגולד קצוץ דק (החלק הירוק בלבד)
- ¼ כוס עלי נענע קצוץ דק
- 1 יח' כרישה
- 1 יח' קישוא מגורר
- מלח / פלפל לפי הטעם
- ¼ כפית אבקת אפיה (לא חובה)
לרוטב האדום
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות
- 3 שיני שום כתושות
- 1 יח' שימורי עגבניות חתוכות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- ⅓ כפית פפריקה חריפה
- ⅓ כפית כמון
- מלח / פלפל לפי הטעם
- 1 חבילת שעועית ירוקה מופשרת
קציצות
- לטגן בצל עד שמזהיב
- להוסיף שום ועלי מנגולד ולטגן יחד כ- 7 דק'
- להעביר לקערה נפרדת לקירור במקרר
- כשמצונן, להוסיף את כלל מרכיבי הקציצות ולערבב היטב.
- לצנן במקרר כ- 20 דק'
רוטב
- לטגן בצל עד שמזהיב
- להוסיף שום, שימורי עגבניות חתוכות ותבלינים ולערבב
לבשל על אש נמוכה תוך כדי ערבוב כ 15 דק'
(עד לאידוי של כ- 50% מכמות הנוזלים) - בזמן הכנת הרוטב להוציא את מסת הקציצות מהמקרר
ולקרוץ לכ- 15 קציצות - להניח את הקציצות ברוטב החם,
לאחר כ- 10 דק' ולהפוך אותן - להוסיף את השעועית הירוקה ולבשל יחד כ- 15 דק' נוספות
תודה לשף רן לביא על יצירת מתכון wellway

